Erorile strategiei anti-fumat va Romaniei. Motivele pentru care planurile Guvernului nu au “lipici” la populație

Nashr qilingan sana:

Nashr qilingan:

Mutaxassis Emil Panzaru "Adevărul" strategiyasi bo'yicha antifumat va rumni tahlil qildi. Acesta crede că taxele suplimentare pe tutun va pe produsele alternative nu aduc nici bani în plus la buget va nici nu îi ajută pe români să renunțe la fumat.

Iqtisodiyot bo'yicha doktor Emil Panzaru imtiyozlarga ega politicile greșite ale statului român, care apelează exclusiv la taxe s impozite pentru a acoperi găurile din buget, în dauna altor segmente sociale and i iqtisod. Este și cazul fumătorilor, care, spune expert, vor plăti prețuri mai mari din cauza acccizelor suplimentare, iar acest lucru este dăunător va pentru strategiyasi anti-fumat a țdulâir, generează efecte salbiy în domeniul sănătății, dar și în cel al combaterii infracționalității iqtisodiy.

“Consumatorii români vor fi pedepsiţi fără sens pentru greşeala Guvernului. Muammo oddiy, og'ir muammo. Statul roman a cheltuit mult mai mult decat a încasat, estimările actuale plasând deficitul bugetar pentru 2023 în jurul cifrei enorme de 7,5% din PIB, mult peste Pragul UE de 3%. Ca urmare, Rumânia ar putea pierde toate fondurile europene alocate prin PNRR, un dezastru pentru o ţară care are nevoie serioasă de investiţii”, avertizează Emil Panzaru.

Taxele suplimentare nu garantează venituri mai mari

Disperat să-şi repare greşeala, Guvernul vrea să-i taxeze în plus pe „vaperi” şi pe cei care preferă alternativ fumatului în general, arată Emil Pânzaru.

Însă faptul că statul va majora din nou aceste taxe nu înseamnă încasări suplimentare la buget. “Să fim clari – o măsură care descurajează consumatorii din a cumpăra nişte buniri nu va aduce bani statului. 1,1 milliarde de lei la buget ca urmare a noilor imppozite de creshtere de creshtere Moliya vaziri. Aksincha, logica ekonomikă ne-ar spune că lucrurile s-ar întâmpla fix pe dos. Cu cât sunt mai mari taxele, cu atat oamenii vor cumpăra mai puţin sau vor evita taxele pe ascuns. Ar fi un stsenariu prost pentru Rumânia, ţară în care evaziunea fiscală se ridică la 10% din PIB”, atrage atenśia expertul.

Toʻliq matnni oʻqing Bu yerga

Ulashish:

Sizga ham yoqishi mumkin

Considerate Pouchers

Chekish bilan bog'liq kasalliklar tufayli har yili Evropa Ittifoqi bo'ylab 700 000 kishi fojiali tarzda halok bo'ladi. Evropa Ittifoqi turli xil nikotinlarni ko'rib chiqayotganda ...

Considerate Pouchers

Shvetsiya snus mahsulotlarida ruxsat etilgan nikotin tarkibiga sezilarli o'zgarishlar kiritishni taklif qilmoqda. Yaqinda hukumat tergovchisi Inga-Lill Askersjo tavsiya qildi ...

uz_UZUZ

Bizning xabarnomamizga obuna bo'ling